Om föräldrars sagoläsande för barn har ökat eller minskat de senaste åren råder det delade meningar kring men en sak som man i alla fall kan slå fast är att högläsning stärker barnens läsförmåga och ordförråd. Och det behövs, enligt senaste Pisarapporten, som visar att nästan var fjärde elev går ut nian utan att kunna läsa ordentligt.

Så står det i beskrivningen till klippet som visas på Svenska Dagbladets sajt om just läsning. Det är otroligt intressant. För nog har vi väl anat att det är exakt så det är, men det är inte alltid lätt att vara säker på sin sak. Se gärna filmen som visas angående detta, det är nämligen en mycket bra sak att som förälder vara medveten om. Vad man sen läser för sitt barn är väl kanske inte det viktigaste. Visst är det väl en smart sak att undvika våldsamma böcker eller vuxenböcker överlag, men vilken typ av barnbok du läser är inte jätteviktigt. Eftersom det numera är vanligt att köpa via nätet kan det också vara en rekommendation när det gäller böcker. Du kan säkert hitta ett stort utbud av barnböcker från Stor & Liten till ett bättre pris än i vanliga affärer. Sen kan du självklart också gå till biblioteket för att låna böcker, men det kan ju vara så att ditt barn önskar höra samma bok  flera gånger och då är det ju tradigt om det är biblioteket som är ägare av boken och inte du och ditt barn.

???????????????????????????????????????
Vi hoppas att ni som föräldrar kommer att läsa mycket för era barn. Tyvärr är det många elever som inte får tillräckligt med hjälp att lära sig läsa, och då blir det ju extra viktigt att man redan från tidig ålder hjälper sitt barn på bästa sätt.