Vi är nu inne i mars 2016, och har lämnat den jobbigaste månaden bakom oss. Dock är det viktigt att vi tänker på att ha koll på vår ekonomi under årets alla månader för att vi ska kunna få ut mer av vår tillvaro och kunna lägga ned mer tid på annat.

7287200-baked-tacos-with-tomatoes-and-minced-meatMånga bäckar små är ett sanningsenligt och jobbigt uttryck som de flesta funderar på ibland. Att fundera på detta gör att det finns potential att ändra sitt leverne. Ta bara att man på kampanjjakt.se enkelt kan få rabatt på många olika produkter och märker. Det gör att man kan shoppa lite mer effektivt och smart – något som de allra flesta vill.

Håll ekonomin året ut

januari är årets fattigaste månad, och det gör att många människor tänker till två gånger innan de väljer att genomföra ett köp. Man funderar även på hur man kan hålla nere kostnaderna – något man bör fortsätta med under resten av året. Detta då man kan unna sig fler roliga saker. Bara genom att ha med sig matlåda istället att äta lunch ute kan man under ett år spara hela 12 000 kronor. Detta räknat på att en låda kostar ungefär 25 kronor och en lunch man köper 75 kronor enligt dn.se. Här på Aftonbladet finns fler bra tips på vad man ska tänka på.

positiva till sin privatekonomi

I en artikel från Affärsvärlden går det att läsa att vi i Sverige är mest positiva till vår privatekonomi – för andra året i rad till och med. Kanske kan det beror på att räntan just nu är historiskt låg? Oavsett är det dock viktigt att man inte glömmer att spara upp till en buffert – och att inte glömma matlådan på diskbänken.